Ga naar de inhoud

Complete audio- en video-installaties

Met Jan van Boekel – Locatiedirecteur Tech Plaza Arnhem

In de Tech Plaza campus in Arnhem bevinden zich techniek-, laboratorium-, bouw- en ICT-opleidingen onder één dak. Alles in Tech Plaza ademt ruimte en vernieuwing. “Een deel van Tech Plaza is nieuw gebouwd, een deel is gerenoveerd. Samen vormt het een functioneel en organisch geheel”, vertelt locatiedirecteur Jan van Boekel. “Het is het eerste nieuwe gebouw op onze campus dat we daadwerkelijk in gebruik nemen. Tegenover Tech Plaza, op de onderste vier verdiepingen, worden straks de creatieve opleidingen van Rijn IJssel ondergebracht.”

“Ons ROC is verdeeld in zeven clusters, het cluster Techniek en ICT wordt nu geconcentreerd op de nieuwe campus. In het hart van het gebouw op de begane grond bevindt zich de aula. De grote trap in het midden kan bij evenementen gebruikt worden als tribune. Zodra je de trap oploopt kom je direct in het restaurant gedeelte van Tech Plaza terecht. Beide ruimtes kunnen individueel of als één grote ruimte gebruikt worden bij evenementen. DO-IT heeft alle klaslokalen voorzien van touchscreens en presentatieschermen. Daarnaast hebben ze de gehele AV-installatie in de aula en het restaurant gemonteerd”. 

De grootste uitdaging bij dit project was de hoogte en grote glazen pui aan de voorzijde van de aula. Hierdoor waren de bevestigingmogelijkheden voor een installatie beperkt. Om die reden hebben we een elektrisch takelbare truss constructie op veertien meter hoogte gemonteerd. Deze kan eenvoudig (voor bijvoorbeeld onderhoud doeleinden) naar beneden getakeld worden. 

In de truss-constructie hebben we een compleet audiosysteem van FBT en een elektrisch projectiescherm van Projecta gemonteerd. Naast de beperkte bevestigingsmogelijkheden, zorgde de grote glazen pui voor veel lichtinval. Daarom hebben wij gebruik gemaakt van zware laserprojectoren. Op deze manier is, ondanks de lichtinval, elk projectiescherm goed zichtbaar. In het restaurant gedeelte is ook een complete audio-installatie gemonteerd. Beide ruimtes kunnen (zowel audio als video) individueel of als één grote ruimte geschakeld worden, waarbij het gehele systeem eenvoudig te bedienbaar is via een iPad.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Onze adviseur Joeri helpt je graag!