Ga naar de inhoud
Nieuws

Assortiment veiligheidsproducten

4 mei 2020

‘Werk thuis als het kan’ is op dit moment weer van kracht. Nu de nieuwe en ‘harde’ lockdown van kracht is zullen veel bedrijven en scholen wederom de uitdaging van online werk of lesgeven ondervinden. Alhoewel ons land er dit keer beter op voorbereid was dan de vorige keer, blijft het een veel gevallen improviseren en aanpassen aan de ontwikkelingen. Dat is niet altijd makkelijk. Hoe voorkom je een dip in je efficiëntie en zorg je ervoor dat het ‘gewone’ werk zo goed als mogelijk door kan gaan?

Binnen DO-IT hebben de afdelingen ICT en audiovisuele middelende handen ineen geslagen. Samen helpen wij je graag om de situatie zo efficiënt mogelijk in te richten, de anderhalve meter tussen medewerkers (en bezoekers) te waarborgen en samenwerken in veilige omstandigheden weer mogelijk te maken. In samenwerking met onze vertrouwde partners hebben wij een aantal oplossingen klaarstaan die de veiligheid van jouw personeel en klanten borgen.

Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Social distance assortiment

De stijlvol vormgegeven schermen van Smit Visual zorgen voor veiligheid met een chique randje. De scheidingsschermen voor bureaus en tafels zijn leverbaar in plexiglas en in emaille/PET-vilt, met een whiteboard en een akoestische kant bekleed met vilt. De schermen kunnen met een vaste klem worden bevestigd, waardoor deze stevig vast zitten aan het bureau of de tafel. Deze manier van bevestigen is o.a. handig voor bureau’s met automatische hoogteverstellingen. Daarnaast kunnen de schermen ook worden neergezet in houten voetstukken, waardoor een opstelling snel en eenvoudig op en af te bouwen is. Nog meer flexibiliteit? Er zijn ook verrijdbare opties leverbaar.

Raamcontactsysteem

Helaas mogen ouderen in verpleeghuizen voorlopig geen bezoek ontvangen. Ouderen kunnen daardoor sociaal geïsoleerd raken en zich eenzaam gaan voelen. Gelukkig hebben wij een passende oplossing gevonden om toch (klein)kinderen, vrienden, familie of andere naasten ‘in het echt’ te spreken: het raamcontactsysteem.

Het raamcontactsysteem maakt een ontmoeting weer mogelijk. Twee microfoons worden gescheiden door een raam, waardoor je zowel uitstekend geluid als zicht creëert en tegelijkertijd afstand houdt. Het systeem is eenvoudig te gebruiken en daardoor geschikt voor alle leeftijden.

Videoconferencingsysteem

Als het coronavirus ons op werkgebied iets geleerd heeft, dan is het wel dat online vergaderen een compleet andere dynamiek heeft dan offline. Het kan efficiënter zijn, het is in veel gevallen beter voor het milieu en het maakt plannen een stuk eenvoudiger. Echter zien we ook de nadelen; afleiding, geen beeld, slecht geluid en de neiging naar minder betrokkenheid/afwezigheid. Vaak zien wij dat slechte apparatuur de basis vormt van de nadelen: er is een slechte verbinding, daardoor hapert het geluid en beeld en verdwijnt iemands input tijdens de vergadering. Ook slechte (en onveilige) webcams of verouderde audioapparatuur zijn vaak een blokkade voor effectief vergaderen.

Om al deze redenen werken wij op kantoor in 90% van de gevallen met ons professionele videoconferentie systeem. Deze set hebben wij zelf samengesteld en bestaat uit een professionele camera met microfoon. Door de groothoeklens in de camera is de spreker (en het beeldmateriaal) duidelijk zichtbaar en met de ingebouwde speakerphone is de spreker altijd goed verstaanbaar.

De set is zowel beschikbaar in een verplaatsbare versie als een vaste opstelling. Hiermee kan de set bijvoorbeeld vast in een vergaderruimte worden gemonteerd, maar is het ook mogelijk om een set bij een medewerker thuis neer te zetten. De set is ook uitermate geschikt voor het afstands- of hybrideonderwijs en wordt inmiddels al op meer dan twintig scholen ingezet om lessen op afstand te kunnen geven.

 

Omroepsysteem

Bezoekers of klanten herinneren aan de (hygiëne)maatregelen? Dit omroepsysteem helpt hierbij. Het systeem speelt op regelmatige tijden (of bij het activeren van een sensor, bijvoorbeeld bij de deur) de noodzakelijke berichten af. De corona-maatregelen zoals: “Was uw handen regelmatig”, “Hoest of nies in uw elleboog” en “Houd afstand”, zijn door een professionele voice-over ingesproken.

  • Compacte luidspreker;
  • Voor bij de ingang, buiten of via het reeds aanwezige audio/evacuatiesysteem;
  • Naar wens kunnen andere berichten (ook in de toekomst) worden toegevoegd;
  • Uitbreidbaar over meerdere zones (vleugels of verdiepingen).

 

Een comfortabele en duurzame thuiswerkplek

De coronacrisis heeft het thuiswerken een ongekende boost gegeven. Veel medewerkers hebben de afgelopen maanden verplicht thuis gezeten. En… hoe bevalt het? Zo gek is het niet! We horen vaak dat vergaderingen nu een stuk efficiënter zijn en dat er, ook in de toekomst, een hoop bespaard gaat worden op brandstof. Het milieu profiteert dus mee.

Maar hoe zit je werkplek? Hoe is het met je nek en rug? Willen jullie in de toekomst blijven thuiswerken, zorg dan voor een duurzame werkplek. Denk daarbij aan een goede webcam en audio apparatuur, snelle verbinding, maar ook een goed bureau. Wij adviseren van A tot en met Z!